Malm Watches​

– Emil Norlander heter jag och är en 18 årig uppkommande filmskapare som drömmar om att få göra reklamfilmer, produktfilmer och att berätta historier inom just film och media. Under våren 2020 fick jag den stora äran att jobba för företaget Malm Watches för att ta produktbilder och reklamfilmer.

Tekniken

I början av min praktikperiod så var det mest fokus på att lära sig tekniken att fota klockor och försöka förstå vad som låg bakom att få en ren bild. Ju mer jag fotograferade desto mer bekväm och kreativ kände jag mig. I slutet av terminen tog jag bilder som jag tycker håller en hög standard. Tricket med att fota klockor är att undvika att klockan blänker så man får med alla detaljer och strukturer.

När jag fotade produktbilder gjorde jag det med 2-3 blixtar och kameror som skolan har. Med min kunskap inom film förstod jag från början hur ljus faller på objekt och vad man kan göra för att få den looken man är ute efter! Att experimentera är något jag tycker är väldigt viktigt att göra för att kunna utvecklas inom sitt område. Speciellt inom den kreativa branschen.

Presentation och slutresultat

När jag kollar tillbaks på alla projekt jag har gjort hittills för Malm Watches känner jag mig nöjd över min utveckling och jag ser fram emot att fortsätta ta produktbilder och framförallt produktfilmer i framtiden! Med uppstarten av mitt UF ser jag fram emot att börja göra mer projekt och uppdrag för företag och organisationer.

Föregående
Nästa